Sinds 1924

Van smederij tot DP Industrial Doors

Sinds 1924 is onze familie actief in de staalbranche.

Ontstaan in Sluiskil als een smederij met in het begin veelal boerenwerk. Na de oorlogsjaren verdween dit geleidelijk steeds meer uit beeld. Aangezien wij destijds waren gevestigd langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen kwam de vraag van schippers die voor de deur lagen om reparaties uit te voeren. Er ontstond naast de smederij zelfs een heus scheepsreparatiebedrijf.

Heb je een vraag? Bekijk ons werk

In 1944 kwam de 2e generatie Jozef Du Puij het bedrijf versterken en hij nam het bedrijf een dikke tien jaar later over van zijn vader. Het bedrijf ging zich toen steeds meer richten op fabriekswerk. Met de grote fabrieken, de Cokesfabriek, (tegenwoordig Heros) en NSM (tegenwoordig YARA) aan de andere zijde van het kanaal was deze sprong snel gemaakt. Doordat daar zoveel werk uit voort kwam was personeelsuitbreiding noodzakelijk en het scheepsreparatiewerk werd volledig afgestoten.

In de jaren dat de 3e generatie Arno Du Puij in het bedrijf was toegetreden, was Dow Chemical ook tot de vaste klantenkring gaan behoren. De chemiegigant vroeg regelmatig om reparaties van ramen en deuren, waarop het bedrijf in 1978 begon met het produceren hiervan. Door de steeds groeiende vraag naar het produceren van deuren en de diversiteit van toepassingen werden er in de loop van de tijd ook brandwerende, explosiewerende en roestvaststalen deuren aan het brede scala van producten toegevoegd.

5e GENERATIE

STAAL ZIT BIJ ONS IN DE GENEN

Aangezien de vraag maar beef groeien is Barry, een zoon van Arno, in 2010 een zelfstandige onderneming gestart volledig gericht op de deuren. Dit is het huidige DP Industrial Doors. Met in eerste instantie de focus op de grote industriële en chemische bedrijven hebben we onze klantenkring in de loop der jaren verder zien groeien, bedienen we tal van verschillende bedrijven en is ons werkgebied in Nederland inmiddels uitgebreid tot regio Rotterdam. Door onze locatie vlak aan de grens hebben we ook heel wat klanten in België. Dit vooral rondom de havens van Antwerpen en Gent.

Met de vraag uit de markt naar stalen binnendeuren is Mooi Met Staal ontstaan. Naast binnendeuren zijn daar inmiddels ook balustrades, hekwerken, tafels en al het moois wat je maar met staal kunt maken aan toegevoegd.

Inmiddels heeft ook de 5e generatie Jens Du Puij zijn eerste stappen in het bedrijf gezet. Hij volgt sinds 2021 de opleiding Allround Constructiewerker en is sindsdien ook 4 dagen per week actief in de werkplaats en bij onze klanten.

Maatwerk

Vakmanschap en oog voor detail van begin tot eind

Wij vinden dat onze klanten dat moeten krijgen wat ze voor ogen hebben en liefst nog net iets beter. Die uitdaging gaan we graag aan!

Neem contact met ons op